:

:

TV Most

clock

Septembar 16, 2015   12:05

0

114

Sudbina izbeglica na Horgošu neizvesna

Prema nezvaničnim informacijama mađarske vlasti bi trebalo granicu da otvore 48 sati po zatvaranju, što znači da bi za izbeglice, koje se nalaze na ovom graničom prelazu to bilo sutra ujutru, a da bi otvaranje prelaza Horgoš 2 moglo da usledi već nakon ponoći.

"Nadamo se da će ovo biti zatvaranje prelaza na 48 sati, pa ćemo videti da li je nakon tog vremena moguće da se normalizuje saobraćaj. Pokušaćemo da što pre normalizujemo saobraćaj", rekao je sinoć nakon obilaska izbeglica na Horgošu ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je najavio da će danas razgovarati sa mađarskim kolegama kako bi videli šta je moguće uraditi na graničnom prelazu Horgoš i istakao da je nemoguće da Srbija sama reši tu situaciju.

Inače, izbeglice se nalaze na "ničijoj zemlji", na i oko auto-puta gde je razapeto oko stotinak šatora.

Punkt za registraciju izbeglica, koji su juče otvorile mađarske vlasti, i danas radi. Ispred je manja grupa ljudi koja čeka na registraciju, ali je to procedura koja se, kažu, odvija veoma sporo.

Izbeglice, koje žele da se vrate u Srbiju to ne mogu da učine preko zvaničnog prelaza, već ih policija upućuje da to učine na drugom mestu duž granice.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva