Vesti
Sud traži od Trampa izveštaj o posetiocima vile na Floridi

20:52, 17.07.2017

|

Izvor: Tanjug,RTS

Američki sud zatražio je od predsednika SAD Donalda Trampa da podnese izveštaj o tome ko je sve posećivao njegovu vilu Mar-a-Lago na Floridi.
Tramp je, otkako je postao predsednik, sedam puta od februara do maja posetio kompleks - koji naziva "zimskom Belom kućom" - pri čemu je u toj vili zabeležen i niz posetilaca, što je pokrenulo pitanja o transparentnosti, a grupa Građani za odgovornost i etiku u Vašingtonu (CREW) obratila se sudu tim povodom, navodi AFP.

Kao odgovor, njujorški sud je zatražio od Tajne službe da do 8. septembra podnese izveštaj o tome ko je sve posetio Trampa u toj vili.

"Javnost zaslužuje da zna ko dolazi na sastanak sa predsednikom i njegovim osobljem", rekao je direktor te organizacije Noa Bukbajnder, dodavši da je zadovoljan što će informacije o Trampovim sastancima u njegovim ličnim rezidencijama postati javne, ali je napomenuo da bi javnost trebalo da bude upoznata i sa informacijama o sastancima u Beloj kući.

Tramp je vlasnik vile Mar-a-Lago, ali tamo odseda i veliki broj gostiju, među kojima i mnogi članovi Trampovog kluba "Mar-a-Lago".

Portparol Građana za odgovornost i etiku u Vašingtonu rekao je francuskoj agenciji da ta grupa planira da kasnije ove nedelje zatraži izveštaje i o posetiocima Trampovoj kući u Bedminsteru u Nju Džersiju, koju je predsednik četiri puta posetio od maja, otkako je završena sezona u Mar-a-Lagu.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design