:

:

TV Most

clock

Jun 22, 2015   12:05

0

123

Sud formirati u UN ako nema politicke volje u PR



"Nažalost, dovoljan politički uticaj u Skupštini Kosova imaju upravo one stranke čiji su pojedinci pripadnici najodgovorniji za zločine koji su počinjeni nad civilnim stanovništvom i pripadnicima naših snaga bezbednosti, a tu prvenstveno mislim na stranke Ramuša Haradinaja i Hašima Tačija", rekao je Drecun novinarima ispred Suda za ratne zločine.

Drecun je povodom obeležavanja prve masovne otmice na Kosovu i Metohiji istakao da "oni mogu tako da se ponašaju, jer se plaše da će na tom sudu da se razotkriju njihovi zločini".

On je naveo da u ovom trenutku može da ga ohrabri to što je istražni tim, koji je bio donedavno pod rukovodstvom Klinta Vilijamsona, veoma ozbiljno pristupio ovom poslu.

"Mislim da imaju dobra saznanja i da su na dobrom putu da utvrde ko su odgovorni za pojedine zločine, ali sa druge strane smatram da pogotovo Tužilaštvo za ratne zločine mora mnogo više da bude angažovano, jer je na Srbiji da ponudi tom timu što više mogućih dokaza da se konačno zločinci razotkriju", zaključio je Drecun.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva