:

:

TV Most

clock

Februar 19, 2018   12:05

0

250

Studentski centar u Mitrovici iz godine u godinu sve bolji


Direktor Studentskog centra Jova Popoviće istakao je da se standard ovog centra svake godine poboljšava.


 


„Svake godine mi radimo da standard studenata bude bolji. Rezultat toga, iako je manje studenata upisano na visokoškolskim ustanovama, mi smo na konkursu imali dve stotine studenata više u odnosu na prošlu godinu, a to znači da je studentski standard poboljšan“, kazao je Popović.


 


On je istakao da Studentski centar Priština sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici na osnovu nalaza Međunarodne sertifikacione komisije ISO 9001 prevazilazi studentski standard u državi Srbiji, što znači da se može porediti sa nekim centrima u Evropi.


 


U okviru Studentskog centra postoji više objekata: šest domova i menza u Kosovskoj Mitrovici, studentski dom u Zvečanu sa menzom i dva studentska doma, takođe sa menzom, u Leposaviću kao i jedan dom i menza u Blacu.


 


„Naš kapacitet je 1741 mesto, zbog čega smo treći u Srbiji, posle Beograda i Novog Sada. Domovi su opremljeni čitaonama, TV-salama, bibliotekom, savremenim studentskim klubom, Studentskim internet centrom, teretanama i Studentskom poliklinikom“, kazao je Popović.


 


Pravo na studentski dom imaju samo studenti koji su na budžetu Republike Srbije, a menzu mogu da koriste i studenti koji nisu na budžetu i to jedan obrok dnevno. Cena korišćenja menze je 130 dinara dnevno, odnosno plaće se 3900 dinara mesečno za tri obroka dnevno.


 


Studenti bez roditelja, kao i socijalni slučajevi, po rečima Popovića, oslobođeni su plaćanja stanarine.


 


Za boravak u studenskom domu naši studenti za prvu kategoriju izdvajaju 1860 dinara, a za drugu 1430 mesečno.


 


U Studentskom centru u Kosovskoj Mitrovici značajna pažnja se posvećuje kulturi, sportu i rekreaciji studenata. Godišnje se prosečno organizuje stotinak kulturno-umetničkih, sportskih, turističkih i edukativnih programskih sadržaja, na kojima su gosti eminentna imena srpske i međunarodne kulturne scene.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva