:

:

TV Most

clock

April 15, 2015   12:05

0

198

Studenti RS u Novom Sadu: Egzit i u Banjaluci?


- Želimo i da se zahvalimo Novom Sadu, gradonačelniku Milošu Vučeviću i udruženju „Dostojanstvo“ na prelijepom spomeniku Stefanu Nemanji, koji od prošle godine krasi našu Banju Luku – poručili su mladi iz Srpske, dodavši da taj bratski gest Novog Sada generacije mladih nikada neće zaboraviti.
Studenti iz RS će sutra posle prijema kod gradonačelnika, obići čuvenu Petrovaradinsku tvrđavu i novosadske parkove (Dunavski i Limanski), i Galeriju Matice srpske.

Borivoj Obradović, predsjednik Unije studenata Republike Srpske, govoreći o dosadašnjim iskustvima i saradnji sa univerzitetima iz regiona, kaže da su ovakve studijske posjete sjajna prilika da se mladi međusobno upoznaju, da se obiđu kulturne i istorijske znamenitosti, ali i da se posjete različite političke institucije i na taj način razvijaju i jačaju veze Srpske i Srbije.
- Cilј nam je da ovakvim posjetama održavamo dobre kontakte sa Srbijom – rekao je Aleksandar Sajić, predsjednik pokreta Pozitivna Srpska, koja je inicijator i organizator ove posjete studenata Novom Sadu, dodajući, da svaka studijska posjeta, treba da rezultira razmjenom iskustava koje će mladi u budućem periodu primjenjivati u Srpskoj.

Posle posete Novosadskom univerzitetu i Muzeju grada, u petak će u Kulturnom centru Novog Sada sa Exit timom studenti iz RS razmotriti mogućnost gostovanja Egzita u Banjaluci.

Izvor: TVmostinfo

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva