:

:

TV Most

clock

Januar 17, 2015   12:05

0

257

Struja će morati da se plaća

"Naplata će početi od 1. januara i svi potrošači će morati da izmiruju svoja dugovanja " rekao je za naš Jutarnji program , direktor Elektrodistribucije u Kosovskoj MItrovici Slobodan Vukadinović.


On je dodao da i pored otpora , koji na terenu pružaju pojedini građani, radnici EPS-a kontrolišu stanje brojila i njihovu ispravnost .


"Neki potrošači smatraju da ako nam zabrane očitavanje brojila rešili su svoj problem", rekao je Vukadinović i objasnio da u "EPS-u tačno znaju koliko jedno domaćinstvo može da potroši struje za mesec dana".


"Ukoliko potrošač ne dozvoli da mu se brojilo očita uzećemo srednju vrednost (paušal) i na osnovu toga ćemo fakturisati utrošenu energiju . Znamo da to nije popularna mera ali ako i tada ne uspemo da naplatimo potraživanja obratićemo se sudu i policiji koji će sankcionisati svaku zabranu ili krađu", rekao je Vukadinović.


On je objasnio da Ministarstvo za energetiku i EPS traže od kosovskog dela sistema da naplata bude mnogo bolja.


"Do sada se procenat naplate kretao od 12 do 15 procenata za domaćinstva dok je kod pravnih lica taj procenat između 40 i 45 procenata", rekao je on i podsetio da je to struja koja nam stiže iz Republike Srbije.


Vukadinović je dodao da će i zaostali dug potrošača morati da se plati u realnim granicama.


"Opštine su zadužene da naprave socijalne karte i mi ćemo imati razumevanja za one koji ne mogu da plate ali svi ostali će morati da izmire dug, rekao je on i najavio da će biti i sključenja neredovnih platiša.


"Potrošena električna energija za protekli mesec moraće da se plati jer mi moramo da imamo sredstva za normalno funkcionisanje našeg preduzeća i održavanje elektroenergetskog sistrena na ovom području ", rekao je Vukadinović .

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva