:

:

TV Most

clock

Januar 17, 2018   12:05

0

207

Strani lekari dolaze da leče najteže pacijente u Srbiji


Od danas pa do 20. januara u Institutu za zdravstvenu zaštitu majka i deteta "Dr Vukan Čupić" u Beogradu kompleksne kardiohirurške operacije kod četiri pacijenta radiće prof. dr Christofer Bird iz Boston Children Hospital, SAD.





Takode, od 21. do 24. januara kardiohirurg prof. dr Martin Kostolny-a iz Great Ormond Street Hospital u Londonu obaviće kompleksne kardiohirurške intervencije kod tri pacijenta u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj u Beogradu.



Republički fond za zdravstveno osiguranje saopštio je da su tokom prošle godine odobrili i finansirali angažovanje inostranih stručnjaka iz Engleske, Nemačke i Italije, Hrvatske.



Rađene su kompleksne operacije urođenih srčanih mana u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj i IKVB "Dedinje", kao i neurohirurške operacije u KCS.



"Na ovaj način je uspešno operisano sedam pedijatrijskih i 22 adultna pacijenata na teret sredstava Republickog fonda za zdravstveno osiguranje", navode u RFZO.



Ministarstvo zdravlja i RFZO na taj način nastavljaju dovođenje inostranih stručnjaka kako bi domaći lekari sticali nova znanja, osiguranici lečeni u svojoj zemlji, a postiže se i velika ušteda novca koji može biti preusmeren za lečenje drugih pacijenata.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva