:

:

TV Most

clock

Jul 14, 2017   12:05

0

114

Štrajkači u "Fijatu" predali pismo za predsednika Vučića

Svi su za pregovore – radnici, članovi sindikata i štrajkačakog odbora, međutim poslodavac ne pregovara dok se štrajk ne prekine.

U pismu koje su radnici "Fijata" predali gradonačelniku Kragujevca Radomiru Nikoliću za predsednika Aleksandra Vučića naveli su da žele pristojne zarade i vladavinu prava.

Nikolić je istakao da će pismo odmah predati predsedniku.

Štrajk traje od 27. juna, a poslednjih dana intenzivno se pregovaralo na inicijativu premijerke Srbije Ane Brnabić i ministra privrede Gorana Kneževića.

Radnici su odbili da prekinu štrajk, pošto od Vlade nisu dobili garancije da neće snositi posledice zbog štrajka i to je razlog za ovakvu današnju reakciju, izlazak na ulice i poziv predsedniku Aleksandru Vučiću da se uključi u rešavanje problema.

"Mi samo tražimo da nam neko objasni zašto ne možemo da imamo veće plate", kaže radnik "Fijata".

Njegov kolega navodi da zbog neispunjenih zahteva neće prekidati štrajk.

Predsednik Samostalnog sidinkata u "Fijatu" Zoran Marković smatra da predsednik treba da se uključi u rešavanje problema.

"Smatramo ako je Vlada Republike Srbije, država, prekinula i izigrala dogovore koje smo imali u Ministarstvu privrede, zato bi trebalo predsednik da se uključi jer vlasnik ove kompanije 33 odsto je Srbija. To je ono zbog čega mi očekujemo da predsednik države Aleksandar Vučić treba da se uključi u celu situaciju", ističe Marković.

U međuvremenu je sindikat "Fijatovog" kooperanta, kompanije "DAD Drekslrmajer Automotiv" iz Zrenjanina, izrazio zabrinutost i naveo da posledice štrajka u "Fijatu" mogu biti pogubne za sve kooperante uključujući i njihovu kompaniju.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva