:

:

TV Most

clock

Novembar 09, 2015   12:05

0

113

Štrajk u Lufthanzi, otkazano 929 letova

Danas se štrajkuje na tri najveća aerodroma - u Frankfurtu, Diseldorfu i Minhenu, javljaju nemački mediji i ukazuju da aerodrom u Frankfurtu važi za vazduhoplovnu raskrsnicu te kompanije.

Štrajk kabinskog osoblja se širi, tako da je u petak, prvog dana štrajka, bilo otkazano oko 290 letova, čime je bilo pogođeno 37.000 putnika, u subotu je bilo čak 520 otkazanih letova, pri čemu je pogođeno oko 58.000 putnika, a posle jučerašnje pauze, danas se otkazuje 929 letova sa 113.000 putnika.

Štrajkom je pogođena samo kompanija Lufthanza, a ne i njene kćerke-firme, poput Jurovingsa, Austrian Airlines, Air Dolomiti ili Brušels Airlines, prenose mediji i navode da se putnicima nudi mogućnosti da besplatno otkažu let ili ga prebace na neki drugi termin.

Ovaj štrajk bi trebalo da traje do petka, a iz sindikata upozoravaju da menadžment pravi samo propagandu i okreće raspoloženje protiv sindikata.

Pregovori o tarifi poslovanja stjurda i stjuardesa traju već dve godine, mnogo je spornih stvari vezanih za penzije i druga davanja, podsećaju mediji i navode da je to prvi štrajk 19.000 pratećeg osoblja, dok su piloti štrajkovali već 31 put.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva