:

:

TV Most

clock

April 01, 2016   12:05

0

144

Štrajk policije odlaže ponovno otvaranje Zaventema?

Aerodrom je zatvoren nakon dvostrukog samoubilačkog napada u sali odlaznog terminala 22. marta kada je poginulo 32 ljudi.

Policijski sindikat SLPF rekao je za BBC da bezbednosne mere uvedene radi ponovnog otvaranja nisu dovoljne.

Vinsen žil, predsednik SLPF, najvećeg policijskog sindikata u Belgiji, kaže da su policajci stupili u štrajk zbog onoga što se desilo 22. marta te da "ne mogu da nastave kao da se taj dan nije dogodio".

"Policija smatra da bezbednosne mere koje je uveo aerodrom nisu dovoljne za one koji rade i koji koriste aerodrom", upozorio je on i apelovao na bolju kontrolu pristupa odlaznim terminalima, uključujući detektore metala, skeniranje putnika i rendgensko snimanje prtljaga.

"Takođe treba proveravati da li svi ljudi i sav prtljag koji prolazi kroz tu zonu lete ka daljim destinacijama", dodao je on.

Aerodromski operateri su ranije saopštili da je delimično otvaranje moguće večeras nakon testiranja privremenog sistema kontrole.

Međutim, sala sa odlaznim terminalima koja je ozbiljno oštećena u bombaškim napadima, radiće samo sa 20 odsto normalnog kapaciteta što znači da će se samo 800 putnika čekirati na odlasku za sat.

Aerodromska kompanija je danas saopštila da se to neće dogoditi zbog policijskog štrajka.

Belgijski mediji ipak prenose da vlada još uvek razmatra mogućnost ponovnog otvaranja aerodroma Zaventem.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva