:

:

TV Most

clock

Septembar 30, 2017   12:05

0

192

Å trahe: U BiH jedino funkcioniše Republika Srpska


Štrahe kaže da je nedopustivo da međunarodna zajednica koristi silu da bi očuvala jednu veštački kreiranu državnu zajednicu, suprotno volji njenih naroda. Ističući da bi Srbi i Hrvati u BiH trebalo da dobiju pravo da sami odlučuju o svojoj sudbini.




- Jedina struktura koja u Bosni i Hercegovini funkcioniše jeste Republika Srpska i zbog toga i ne vidim sjajnu budućnost za Bosnu i Hercegovinu. Iz tog razloga trebalo bi da razmislimo da Republici Srpskoj omogućimo da ima pravo na samoopredeljenje - kaže Štrahe.



BiH se suočava sa velikom pretnjom da postane buduća baza ekstremista, nakon izvesnog poraza Islamske države u Siriji i Iraku, kaže Štrahe i upozorava da BiH nije u stanju sama da izađe na kraj sa ovom pretnjom.



- Nije svaki musliman terorista, ali iza svih terorističkih napada počinjenih poslednjih nekoliko godina u Evropi, stoje muslimani. Opasnost je velika - kaže Štrahe.



Štrahe kaže i da je Evropska unija pogrešila kada je uvela sankcije Rusiji i da bi bilo potrebno zauzeti čvršći stav prema Turskoj. U Austriji je u toku predizborna kampanja za parlamentarne izbore zakazane za 15. oktobar. Prema poslednjim anketama, Slobodarska partija je na drugoj poziciji sa oko 25 odsto podrške.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva