:

:

TV Most

clock

Novembar 09, 2015   12:05

0

113

Štrahe podnosi prijavu protiv vlade

On je precizirao da će njegova stranka podneti krivičnu prijavu zbog krijumčarenja ljudi.

Štrahe je optužio vladu da loše upravlja situacijom u vezi izbeglica i zatražio više vojnika na granicama, umesto da samo vrše usluge "keteringa" na međama.

Prema njegovim recima, EU se sama de fakto ukinula u ovoj situaciji.

Takođe je ocenio da ograde predstavljaju samo "mali tehnički detalj potrebne politike" u ovoj situaciji.

On je objasnio da su troškovi za podizanje ograde na granici Austrije daleko manji nego što tvrde kritičari.

"Mađarska ograda koštala je po kilometru oko 170.000 evra", naveo je Štrahe dodajući da mu nije jasno kada o troškovima u visini od milijardi evra govori Socijaldemokratska partija Austrije (SPO), pitajući da li je takva ograda od zlata.

On je ponovio pohvale na račun Mađarske, rekavši da je premijer Viktor Orban bio veoma uspešan sa merama koje je preduzeo i da se radilo o merama zaštite sopstvenog stanovništva.

Štrahe je izrazio i razumevanje za oštre kritike iz Nemačke na račun Beča.

"Razumem ih kada kritikuju da Austrija deluje kao mafija krijumčara ljudi", kazao je Štrahe dodajući da je i Mađarska s pravom kritikovala Austriju.

Prema njegovim rečima austrijska vlada svakodnevno krši zakone, zbog čega će biti podneta krivična prijava koja će biti usmerena protiv kancelara Vernera Fajmana, ministarke unutrašnjih poslova Johane Mikl-Lajtner i minsitra odbrane Geralda Kluga, ali i odgovornih u austrijskoj železnici (OeBB).

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva