:

:

TV Most

clock

Jul 30, 2015   12:05

0

113

Stotine migranata ispred Evrotunela

Na taj terminal je sinoć poslato još 120 francuskih policajaca, dok istovremeno britanski poslanici traže od vlade u Londonu da učini više kako bi ublažila ovu migrantsku krizu, preneo je britanski Bi-Bi-Si.

Kompanija "Evrotunel", koja upravlja saobraćajem u istoimenom tunelu ispod Lamanša, saopštila je da je na teretni terminal tunela u ponedeljak silom pokušalo da uđe 2.000 migranata, a u utorak još 1.500.

Francuska policija je sinoć sa terminala oterala više stotina migranata, što je već treća noć da migranti u velikom broju pokušavaju da uđu na to područje i ukrcaju se na neki vid transporta koji bi ih odveo u Veliku Britaniju.

Migranti i dalje preduzimaju očajničke pokušaje da dospeju na terminal, uprkos jučerašnjoj pogibiji jednog Sudanca, starog između 25 i 30 godina. Francuska policija navodi da ga je verovatno pregazio kamion koji je silazio sa transportnog vozila.

Migranti u Kaleu su dopisniku Bi-Bi-Si-ja Gevinu Liju rekli da će nastaviti sa pokušajima da se probiju kroz više rupa u ogradi na terminalu, dodajući da najviše šanse da dospeju do Evrotunela imaju ako pokušaje vrše u grupama od 400.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva