:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Januar 21, 2015   09:55

0

199

Stojčetović: Deco, učite sa razumevanjem

Prema rečima Stojčetovića svi problem koji su prisutni tokom prvog polugodja su otklonjeni i sve je spremno za uspešan početak drugog polugodja.

Govoreći o problemu koji je juče nastao u Vučitrnu, kada odredjeni broj roditelja nije hteo da pusti decu u školu jer su, navodno, nezadovoljni izborom direktora Stojčetović je upozorio da deca moraju da idu u školu, jer nepohadjanje nastave povlači prekršajne mere za roditelje čija deca ne idu u školu.

“Republički školski inspektor će doći u tu školu, napraviti kompletan uvid u primedbe i kada inspekcija utvrdi propuste ukoliko ih ima, znaćemo koje mere bi trebalo preduzeti”, rekao je Stojčetović i dodao da nastava mora da se odvija.

Kada je reč o maturskim ispitima i izmena koje su najavljene Stojčetović naglašava da minister prosvete Srdjan Verbić odlično poznaje tu problematiku i izmene su u cilju otklanjanja nedostataka u procesu praktične primene znanja.

“Cilj izmena jeste da učenici ne uče napamet, već da razumeju ono uče. Mislim da su testovi uradjeni upravo tako. Mi još uvek nemamo potvrdu tih izmena ali radi se na tome.”, rekao je Stojčetović.

Suština završnog ispita je da učenik pokaže zrelost, kaže Stojčetović i dodaje da mnogi odlični učenici samo verbalno savladaju znanje a kada dodje do praktične primene, oni “zataje”.

Preporuka Stojčetovića učenicima jeste da na vreme krenu sa pripremama za završni ispit kako bi, zajedno sa svojim nastavnicima i profesorima otklonili svaku sumnju ili nedoumicu.

„U aprilu mesecu organizuje se probni test za osmake pod apsolutno istim uslovima kao završni ispit u junskom roku. Na osnovu ove „probe“ učenici će se upoznati sa time kako izgleda test i kako bi trebalo da se pripreme za završni ispit.“, rekao je Stojčetović i naglasio da probni test mnogo znači jer učenici na osnovu analiza probnog testa zajedno sa nastavnicima mogu da koriguju svoj rad.

Stojčetović je uputio poziv direktorima, nastavnicima i učenicima svih škola na Kosovu i Metohiji da krajnje ozbiljno pridju ovom problemu a konačna uputstva biće upućena uskoro.

Kako je rekao Stojčetović pred nama je period takmičenja koji će dodatno omogućiti učenicima da se što bolje pripreme za kraj školske godine.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva