:

:

TV Most

Foto: kimnovine.com

clock

April 10, 2015   12:05

0

181

Stojanović,Marić: I albanski lideri da osude napad

Zamenik premijera i ministar administracije i lokalne samouprave u kosovskoj vladi, Branimir Stojanović i Ljubomir Marić, zatražili su i od albanskih političkih lidera da javno osude napad na srpskog mladića.

Stojanović i Marić imali su danas nekoliko susreta sa predstavnicima institucija odgovorinih za očuvanje bezbednosti gde su i zatražili da se bezbednost u Kosovskoj Mitrovici poveća naročito na mostu na Ibru.

Oni su zatražili i da se poveća opreznost u smislu bezbednosti pred obeležavanje pravoslavnog Vaskrsa u nedelju, 12. aprila, saopšteno je iz Stojanovićevog kabineta.

Stojanović i Marić naglasili su u zajedničkoj izjavi i da takvi incidenti ne doprinose naporima kojima bi trebalo svi da težimo, a to je poboljšanje života svih građana na Kosovu.

"Ranjavanje mladića srpske nacionalnosti je dokaz da je u pitanju etnički motivisan napad i od nadležnih bezbednosnih struktura zahtevamo da hitno pronađu počinioce i izvedu ih pred lice pravde, a albanske političke lidere da javno osude ovaj napad" istakli su oni.

Nekoliko osoba u četvrtak veče oko šest sati prešlo je most na Ibru u Kosovskoj MItrovici sa juga na sever i napalo trojicu srpskih mladića koji su se tu zatekli.

Dvojica su uspeli da pobegnu dok je S.N. (17) uboden, najverovatnije nožem, u grudi.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva