:

:

TV Most

clock

Septembar 29, 2015   12:05

0

127

Stojanović novi koordinator GI "Srpska lista"

Stojanović je izabran u konsultacijama najviših političkih predstavnika GI "Srpska lista" i on će u predstojećem periodu biti jedina osoba ovlašćena da javnost obaveštava o zvaničnim stavovima te liste.

Aleksandar Jablanović je nedavno smenjen sa mesta predsednika Srpske liste.

Njega su prošle sedmice smenili predsednici privremenih organa, načelnici okruga, predsednici opština sa većinskim srpskim stanovništvom na Kosovu, srpski poslanici i članovi vlade privremenih institucija samouprave u Prištini, a to je podržala i Vlada Srbije.

Jablanoviću posebno zameraju samovoljno i neusaglašeno delovanje prilikom pregovora o formiranju koalicione vlade sa predstavnicima albanskih stranaka, kao i netransparentno trošenje novca koji bi trebalo da bude namenjen političkoj borbi srpskog naroda za ostvarivanje osnovnih prava, a ne ličnom bogaćenju ma kog pojedinca.

Jablanović, koji je neko vreme obavljao funkciju ministra za povratak u Vladi Kosova, odbacio je odluku o svom smenjivanju i optužbe za zloupotrebu finansijskih sredstava namenjenih za političke aktivnosti Srpske liste i najavio da nastavlja rad.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva