:

:

TV Most

clock

Mart 14, 2015   12:05

0

116

Stojanović: Nemamo prava da pokleknemo

„Moramo da istrajemo u zahtevu da ona ima kapacitet i da može da sačuva naše postojanje i naš identitet na ovom prostoru“, naglasio je Stojanović u izjavi za televiziju Most.

Stojanović kaže da srpska zajednica mora da nastupa jedinstveno, jer je „ovo period u kome će se doneti odluke koje imaju dalekosežne posledice“.

„Moramo da budemo jedinstveni i kompaktni kako bi se izborili da ZSO ima što veći kapacitet jer će od nje zavisiti i naš budući život“.

Kada je u pitanju pritisak pokrajinske vlade, Stojanović naglašava da predstavnici Srba u kosovskom parlamentu artikulišu politiku prema obavezama koje imaju prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

„Vrlo je važno da svi razumeju da mi ovo radimo zbog interesa srpske zajednice na KiM a ne zbog bilo kakvog ili bilo čijeg pritiska, a i druga strana mora da razume da mi nećemo pritiskati njih ali će morati da ispune obaveze koje su dali i koje su preuzeli, a preuzeli su ih na nekim drugim nivoima“, rekao je Stojanović i dodao da će srpski predstavnici i medjunarodnim partnerima, kao i do sada, „jasno predočiti načine na koji su kršeni dogovori i na koji način ćemo se mi boriti kako bi smo sprečili da se neki budući dogovori krše“.

Stojanović je ponovio da srpski predstavnici u pokrajinskoj vladi moraju da rade ono što je interesu srpskog naroda iako uvek moraju da biraju izmedju manje loših opcija.

„Mi moramo da vidimo kakav je rezultat za naš narod i koje su posledice naših političkih odluka i tako i donosimo odluke. Ne želimo da naš narod lažemo da možemo da uradimo više od onoga što je realno ali isto tako nećemo da pristanemo da nam se daju mrvice koje su, navodno, jedino što mi možemo da dobijemo“, rekao je Stojanović.

Stojanović je naglasio da srpski narod na Kosovu i Metohiji ima pravo na ostvarenje svih ljudskih i istorijskih prava na prostoru južne srpske pokrajine.
„Na manje od toga nećemo pristati bez obzira na to koliko nas možda neko bude ucenjivao ili se nadao da ćemo zbog nekih ličnih interesa da pokleknemo ili posustanemo. Mi na to nemamo prava i zato ćemo, odluke koje budemo donosili, doneti uz maksimalni politički konsenzus“, zaključio je Stojanović.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva