:

:

TV Most

clock

Septembar 29, 2015   12:05

0

124

Stojanović na čelu Srpske liste umesto Jablanovića

Odluka da Stojanović bude koordinator je doneta u konsultacijama najviših političkih predstavnika "Srpske liste", prenela je Beta.

Aleksandar Jablanović je nedavno smenjen s mesta predsednika Srpske liste, a to je podržala i Vlada Srbije, dok je Jablanović koji je kratko vreme obavljao funkciju ministra za povratak u Vladi Kosova, odbacio odluku o svom smenjivanju i najavio da nastavlja rad.

Sva tri predstavnika Srpske liste u kosovskoj vladi i devet od deset gradonačelnika u opštinama sa srpskom većinom na Kosvou, prošle nedelje su zahtevali povlačenje Jablanovića sa svih funkcija u okviru Liste, jer se, kako su naveli, "svojim delovanjem moralno i profesionalno diskvalifikovao, pa je njegovo angažovanje postalo pogubno po interese naroda".

"Mene kao predsednika Srpske liste nisu izabrali ni gradonačelnici, ni predsednici privremenih organa na Kosovu i Metohiji, već nam je podršku za rad dao srpski narod na Kosovu, i mi taj rad nastavljamo sa Vladim Srbije i ubuduće", rekao je Jablanović i podsetio je da je on jedan od osnivača Srpske liste.

Predstavnici Srba u kosovskim insitucijama, poslanici, gradonačelnici su podršku smenjivanju Jablanovića tražili i u Beogradu, zbog čega je Jablanović poručio da nije smenjen potezom direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marka Đurića i pojedinih kosovskih Srba jer ga oni nisu ni birali.

Stojanović je, kako piše u današnjem saopštenju, jedini ovlašćen da obaveštava javnost o zvaničnim stavovima GI "Srpska lista".

Izvor: RTS,Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva