:

:

TV Most

clock

Jun 16, 2015   12:05

0

137

Stojanović: Kazniti "penjače" po crkvi u Prištini

Stojanović u pismu portalu "Gazeta Ekspres" koji je objavio fotografije dvojice mladića koji se uz pomoć konopaca penju uz zidove Crkve Hrista Spasa, traži od nadležnih da oni budu kažnjeni.

"Tražim da policija identifikuje počinioce skrnavljenja Hrama Hrista Spasa u Prištini, da obrati pažnju i konačno zaštiti crkvu, kao i da tužilaštvo i sudski organi preduzmu sve kako bi se "penjači" priveli licu pravde", istakao je on.

I ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić ocenio je juče da penjanje mladića po Crkvi Hrista Spasa u Prištini predstavlja skrnjavljenje tog objekta i zatražio od nadležnih da uhapse i kazne prestupnike.

"Verski objekti moraju biti mesta gde će se propovedati vera i koji će biti maksimalno zaštićeni svim važećim normama i pravilima", naveo je on, prenelo je resorno ministarstvo.

Od 1999. hram Hrista Spasa je više puta bio izložen verbalnim i fizičkim napadima, od kojih je jedan bio kada je napravljen muzički spot u kome je Nora Istrefi u prozirnoj odeći pozirala u hramu.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva