:

:

TV Most

Foto: Radio Gračanica

clock

Mart 28, 2017   17:43

0

170

Stojanović i Simić sa Hojtom Jiom o politici i problemima Srba

Srbi nisu ti koji blokiraju formiranje zajednice, kao ni bilo koji drugi pozitivan proces, da bi to dokazali vratili smo se u institucije, zajedno sa međunarodnom zajednicom želimo da izgradimo stabilnost, kazao je zamenik premijera Branimir Stojanović nakon sastanka sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Hojtom Jiom.

„Srbi nikada nisu bili destabilizujući faktor, neko ko stvara tenzije, nikada nismo bili deo problema, već deo rešenja. Ne želimo da učestvujemo u farsama i da budemo dekoracija, želimo da donosimo konkretne odluke i da se sprovodi ono što je dogovoreno. Pričali smo i o tome koliko danas Srbi teško žive, o tome da ne postoji pravna sigurnost, da je blokiran proces povratka, da SPC veoma teško ostvaruje svoja prava, da je naše učešće u institucijama vrlo često obesmišljeno, da smo isključeni iz procesa donošenja političkih odluka, da smo isključeni iz svega onoga iz čega ne bi smeli da budemo isključeni i da zapravo mnogi ljudi koji se pretvaraju da vode računa o Srbima zapravo to ne rade uopšte. Upravo smo o tome govorili i o tome da bi zapravo mnogi želeli da stvore neke svoje privatne Srbe, a da to mogu da zaborave i da će kao što su i do sada slušati šta su problemi Srba, a ne nešto što bi neki Albanci želeli da čuju“, kazao je Stojanović.

Zamenik premijera je na sastanku sa Jiom ponovio da Srbi žele da sa međunarodnom zajednicom izgrade veće poverenje i sprovedu sve što je dogovoreno. Kao i to da će samo vreme pokazati da li će Albanci izmisliti neki novi argument zašto ne ispunjavaju svoje obaveze.

Izvor: Radio Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva