:

:

TV Most

clock

Februar 27, 2017   08:58

0

139

Stojanović: Albanci žele da prevare Beograd

Gostujući u Dnevniku RTS-a, Branimir Stojanović je rekao da kosovski Albance ne žele da sprovedu dogovoreno u Briselu kada je reč o formiranju Zajednice srpskih opština.

"Želimo da konačno dođemo u situaciju da sprovedemo dogovoreno", napomenuo je potpredsednik kosovske vlade dodajući da će o ZSO razgovarati i sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini, koja će tokom ove nedelje biti u poseti Prištini.

Stojanović je istakao da Srbi svim predstavnicima međunarodne zajednice ukazuju da Albanci nisu zainteresovani za probleme Srba i da žele da izbegnu ispunjavanje svojih obaveza.

Ipak, smatra Stojanović, i za takvo ponašanje postoji neka granica.

Odgovarajući na pitanje da li ima uslova za povratak srpskih predstavnika u kosovske institucije, Stojanović je istakao da to ne zavisi od Srba već od Albanaca.

"Ključni uslov je da krene formiranje ZSO, pa da se vratimo u institucije. Da se držimo onoga što je dogovoreno u Briselu", naglasio je potpredsednik kosovske vlade.

Prema njegovim rečima, prisustvo Srba u kosovskim istitucijama postoji kako bi se promenili elementarni uslovi života Srba.

"Očekujemo da se dogovori sprovedu onako kako je dogovoreno u Briselu. Albanci suštinski žele da prevare Beograd", ponovio je Stojanović.

Kada je reč o slučaju Ramuša Haradinaja, kome u četvrtak treba da bude izreknuta presuda u Francuskoj, Stojanović je rekao da je taj predmet "uzburkao puno strasti na terenu".

"Srbi na KiM očekuju pravdu, ali ne znamo kako će se desiti. Imamo gorko iskustvo sa suđenjima. Očekujemo i da će pompezno najavljivani Specijalni sud uraditi nešto", zaključio je Stojanović.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva