:

:

TV Most

clock

Januar 12, 2015   18:21

0

264

Stojanović: Nema ultimatuma ministru Jablanoviću


Stojanović je kazao da predstavnici te liste i srpski predstavnici u kosovskim institucijama "ne funkcionišu po sistemu uslovljavanja".

"Svesni smo okolnosti nakon loše prenete i zlonamerno interpetirane izjave ministra Jablanovića i smatramo da je kampanja pojedinih medija i organizacija na Kosovu protiv Jablanovića i ostalih ministara iz srpske zajednice vrlo štetna i ne doprinosi izgradnji boljeg života na Kosovu", rekao je Stojanović.

Jablanović je na Badnje veče 6. januara, nakon što su Srbi iz Djakovice kamenjem i protestima sprečeni da obidju svoje kuće, kazao da je to delo "divljaka". Udruženje majki Djakovice, koje je organizovalo protest, saopštilo je da je to uvreda za Albance koji su u reonu Djakovice masovno stradali u akcijama srpskih snaga bezbednosti 1999. godine.

Jablanović je potom naveo da je divljacima nazvao samo one koji su Srbe gadjali kamenjem, ali je dnevnik Tribuna danas objavio, pozivajući se na izvore iz Kabineta premijera Kosova, da je Isa Mustafa od Jablanovića zatražio javno izvinjenje ili ostavku.

Stojanović je na to kazao da se formiranje politike Srpske liste neće menjati.

"Svoju politiku ćemo definisati kao i do sada - u skladu sa svojim mišljenjem i svojim stavovima, poštujući druge, ali zahtevajući da i drugi poštuju nas", rekao je Stojanović.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva