:

:

TV Most

clock

Jul 13, 2016   12:05

0

144

Stjepan Mesić se vraća u politiku

Dogovor o njegovoj kandidaturi postignut je juče na sastanku predstavnika HSU-a i SDP-a, potvrdio je za tportal HSU-ov šef Silvano Hrelja.

"Dogovorili smo se s njim da on bude na listi u 1. izbornoj jedinici. Mesić je rekao da bi voleo pomoći Narodnoj koaliciji, a mi smo rekli da ćemo proveriti kod koalicijskih partnera. Proverili smo i oni su rekli da nema problema da on bude na listi", rekao je Hrelja.

HSU je u dogovorima sa SDP-om dobio dva sigurna mesta na listama, jedno u 8. izbornoj jedinici za Silvana Hrelju i jedno u 2. izbornoj jedinici.

Mesić će svoju poziciju u Saboru hvatati s 10. mesta u 1. izbornoj jedinici i to preko preferencijalnih glasova.

Mesić je povratak u politiku najavio krajem aprila, kada mu je Sabor ukinuo kabinet.

"Čuvao sam se ovih šest godina da se ne bavim aktuelnom politikom, ali budući da me teraju u aktuelnu politiku, to neće biti angažovanje za mesto gradonačelnika Zagreba, nego pravo angažovanje. U svakom slučaju, sada ću ući u politiku. Bio sam gradonačelnik i predsednik vlade i parlamenta te dva puta predsednik države, poslednji predsednik Jugoslavije, imam puno iskustva. Budući da postoje snage koje me žele ponovo u politici - imaće me", rekao je ranije Mesić.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva