:

:

TV Most

Foto: ilustracija

clock

Avgust 23, 2018   14:37

0

209

Stiže i veliki investitor iz Koreje, ulaže u modernizaciju obrazovanja

Vučić je na pitanja novinara rekao da jedna takva učionica košta oko 200.000 evra, da je plan da se napravi 500 takvih učionica širom Srbije i da smo spremni da to platimo, jer se time obezbeđuje napredak zemlje.

Za dualno obrazovanje 150.000 radnika

Smatra da je potrebno da učimo i radimo, da se pokazalo da nam je potrebno dulano obrazovanje, da je prošle godine privreda tražila 17.000, ove godine 75.000 radnika, a da će se doći i do brojke od 150.000 traženih radnika sa dualnim obrazovanjem.

On je na potpisivanju sporazuma o izgradnji fabrike guma u Zrenjaninu naveo i da će Srbija za godinu dve morati da uvozi radnu snagu, da će to imati pozitivnog uticaja da se makar malo popravi demografska slika, ali je naveo i da bi deo stanovništva iz Republike Srpske mogao da dođe ovde, što opet povlači da će tamo biti manje stanovnika, te se zato mora i dalje raditi na ekonomskom jačanju RS.

Dodao je i da smo stigli prosek plata u BiH, a da ćemo ih za par mesci i prestići, dok su penzije već sada veće.

Vruća jesen u Evropi

Vučić je rekao da ga, međutim, brinu globalna ekonomska i politička kretanja, uključujući ovo "što se događa Trampu", te prognozira "vruću jesen" u Evropi, kojoj, inače, slede parlamentarni izbori. . .

Sve to, kaže, imaće implikacije i na nas, te je potrebno da naš "mali brod" sprovodimo do sigurne vode i mirne luke i da povećavamo svoju šansu u budućnosti.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva