:

:

TV Most

clock

Mart 20, 2018   12:05

0

187

Stipendije za 80 najperspektivnijih sportista


Iz Olimpijskog komiteta Srbije poručuju da čine sve da olimpijcima obezbede sve neophodne uslove za postizanje vrhunskih rezultata, a na tom putu neće biti zapostavljeno ni njihovo obrazovanje, zbog čega je i potpisan ovakav sporazum o saradnji.




Prema dogovoru koji je postignut, svake školske godine na predlog i po kriterijumima koje će odrediti Olimpijski komitet Srbije, biće stipendirano po 20 srpskih olimpijaca, navodi se u saopštenju.


Takav predlog nisam mogao da odbijem, poštujući velike napore i veliku finansijsku podršku koja se na taj način daje Olimpijskom komitetu. Smatram da mora da postoji jedna sinergija između profesionalnog sporta i edukacije na svaki mogući način", rekao je Maljković.



Prema njegovim rečima, velika je stvar da naši sportisti dolaze ovde i školuju se na način prilagođen njima i njihovim obavezama koje vrhunski sport nosi sa sobom.



Dekan Fakulteta za sport je istakla da je ovim ugovorom dodatno osnažena i učvršćena saradnja sa Olimpijskim komitetom koja je uspostavljena 2013. godine:



"Pod našim sloganom Znanje za medalje, iako smo privatna visokoobrazovna ustanova, do sada smo stipendirali više od 40 srpskih perspektivnih i vrhunskih sportista i afirmisanih sportskih stručnjaka. Ulaganjem u obrazovanje vrhunskih sportista težimo da doprinesemo razvoju društva koje se bazira na znanju, a uvereni smo da je to najefikasniji put koji će nas dovesti do novih odličja i uspeha na sportskim borilištima", rekla je Gajić.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva