:

:

TV Most

clock

Novembar 12, 2017   12:05

0

187

Stevanović: Konkurišite za grantove i povoljne kredite

Krediti su dostupni u okviru programa koji su i dalje aktivni ili novi.

Stevanović je u tekstu za magazin "BizLife" naveo da je novac za mala i srednja preduzeća dostupan u oko 20 aktivnih programa, dok su ostali od ukupno 35, uspešno zatvoreni i novac već raspoređen. 

Stevanović je istakao investicioni program za preduzetnike koji bi da šire proizvodnju, a za koji može da se konkuriše do 1. decembra. 

Za ovaj program Ministarstvo privrede je odvojilo 242,9 miliona dinara, bespovratno, ali i sav preostali novac od sada već zatvorenog Programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz razvojne projekte, naveo je Stevanović. 

"Ovaj program sprovodimo u saradnji sa Fondom za razvoj, a kombinacija je do 20 odsto bespovratnih sredstava države i 80 odsto povoljnog kredita Fonda. Zahtev za kredit kod Fonda za razvoj i prijave za grantove mogu da podnesu preduzetnici, mikro, mali i srednji privredni subjekti i zadruge koji su registrovani u APR-u", rekao je Stevanović. 

Dodao je da Ministarstvo privrede brine i o početnicima koji bi da se oprobaju u preduzetničkim vodama. 

"Za nas je ključno da podržimo one koji su hrabri i ne traže posao u javnom sektoru, već ga sami stvaraju. Za početnike u biznisu se u praksi, na žalost, pokazalo da jako teško dolaze do izvora finansiranja. Mi to želimo da promenimo. Već smo imali uspešne programe namenjene ovoj kategoriji, a sada nastavljamo", rekao je državni sekretar. 

Naveo je da je ministarstvo u okviru programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju obezbedilo dodatnih 100 miliona dinara, kao i da je od početka godine na sličan način podržano 185 početnika.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva