:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Maj 10, 2018   12:05

0

180

Stejt department traži brzu istragu napada na novinarku "Vijesti"


"Uznemireni smo zbog napada na novinarku Oliveru Lakić. Novinari moraju biti u mogućnosti da rade nezavisno i bez nepropisnog uticaja u bezbednim uslovima da bi se zaštitila otvorena, demokratska društva. Pratimo situaciju u vezi sa tim krivičnim delom i zahtevamo brzu i odlučnu istragu da bi se odgovorni priveli pravdi", saopšteno je za Glas Amerike iz Stejt departmenta.



Ministri pravde i unutrašnjih poslova Crne Gore, Zoran Pažin i Mevludin Nuhodžić, posetili su redakciju Vijesti povodom napada na novinarku Oliveru Lakić.



Pažin je rekao da su organima bezbednosti date jasne instrukcije, a da Vlada očekuje brze i konkretne rezultate, prenosi RTCG.



Pažin je naveo da taj napad predstavlja težak udar na temeljne demokratske vrednosti Crne Gore.



"Zato je neophodno da počinioci ovog sramnog čina dobiju snažan i nedvosmislen odgovor države, ali i čitavog društva. Odgovornost izvršne vlasti je ovde jasna - organima bezbednosti je naloženo da ovom slučaju posvete sve raspoložive resurse, da ulože sav trud i sva znanja da se počinilac ovog gnusnog dela što pre pronađe i privede pravdi. Instrukcije koje su date su veoma jasne i Vlada ovde očekuje brze i konkretne rezultate. To od nas, sa pravom, očekuju ne samo pripadnici novinarske profesije, već i čitava Crna Gora", naveo je Pažin.



Više stotina NVO aktivista, novinara i građana okupilo se ispred Vlade Crne Gore, u znak protesta zbog oružanog napada na novinarku dnevnika Vijesti Oliveru Lakić. 



Napad se desio u utorak uveče, ispred ulaza zgrade u kojoj stanuje novinarka Lakić, na istom mestu gde je pre šest godina pretučena.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva