:

:

TV Most

Foto: novosti.rs

clock

Maj 25, 2018   12:05

0

175

Stefanović: Spomen-obeležje pripadnicima MUP je za ponos


Njime se, kako ističe ministar, simboličnim gestom vraća mali deo duga ljudima koji su dali živote za Srbiju i njene građane.



Ministar je zahvalio Gradu Beogradu uz čiju pomoć je urađen jedan deo kompleksa spomenika, i objasnio da će se u okviru njega nalaziti deo sa uklesanim značkama svakog pripadnika MUP-a koji je "dao svoj život na dužnosti".



Spomen-obeležje u čast pripadnika MUP-a koji su žrtvovali svoje živote obavljajući službenu dužnost biće otkriveno danas, a prisustvovaće premijerka Ana Brnabić, ministar Stefanović, direktor policije Vladimir Rebić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.



Govoreći o predstojećoj proslavi Dana Ministarstva unutrašnjih poslova 27. maja, Stefanović je pozvao sve građane da dođu na celodnevno druženje sa policijom.



Ove godine na obeležavanju tog dana prisustvovati dva orkestra - madjarski i poljski, koji će biti gosti na svečanom defileu.



Ministar je za TV Pink rekao i da će na Trgu Nikole Pašića, kod Presedništva i parlamenta biti postavljeni punktovi sa policijacima, gde će gradjani imati priliku da vide tehniku, policijske jedinice, a za najmladje biće improvizovane stene na koje će moći da se penju.



Osim centralnog defilea i proslave, po prvi put ove godine biće organizovan i veliki koncert na Kalemegdanu sa gostujućim i srpskim orkestrom, kao i velikim brojem izvođača, rekao je Stefanović.



On je pozvao sve građane da posete koncert.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva