:

:

TV Most

Foto: MUP Srbije

clock

Mart 22, 2018   12:05

0

258

Stefanović: Razmena iskustava značajna, jer teroristi ne spavaju


Stefanović je istakao da su Sjedinjene američke države jedan od ključnih partnera Srbije u borbi protiv terorizma i da specijalne jedinice dve zemlje već duže vreme imaju različite treninge i obuke, koje su izuzetno korisne, saopštio je MUP.




"Drago mi je da smo imali priliku da vidimo veoma dobru vežbu pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Republike Srbije i američkih mornaričkih ‘foka‘, koje su jedna od najelitnijih vojnih jedinica za borbu protiv terorizma i ekstremizma", rekao je Stefanović.



Ministar je naveo da ovakva vrsta vežbi predstavlja dobru pripremu specijalnim jedinicama, da u slučaju eventualne ugroženosti, uspešno i brzo reaguju, ali i da je značajno da se pripadnici ovih jedinica međusobno upoznaju, jer uvek postoji mogućnost da će sarađivati u različitim misijama.



Stefanović je ocenio da je razmena iskustava značajna, jer teroristi ne spavaju i unapređuju svoje tehnike.



"Važno je da su naši momci uvek za korak ispred i da zajedničkom taktikom, obukom, tehnikom i opremom uspevaju da pariraju i čine da naše države budu bezbednije. Svakako da su dobrodošle ovakve obuke u budućnosti i nadam se da ćemo imati saradnju na najvišem mogućem nivou", istakao je Stefanović.



Ambasador Skot je ukazao da je obuka pripadnika SAJ-a i SOCOM trajala 30 dana, dodavši da je uveren da su pripadnici i jedne i druge jedinice naučili nešto jedni od drugih.



"Ovo je već treći put da imamo takav program zajedno. Mi smo veoma zadovoljni zajedničkim obukama i partneri smo u zajedničkoj borbi protiv terorizma", rekao je Skot.



Ambasador je istakao da saradnja i zajednički rad specijalnih jedinica predstavlja dobrobit za obe države i zahvalio se na gostoprimstvu koje je pripadnicima Komande za specijalne operacije SAD ukazano u Srbiji.



"Veoma sam ponosan što vidim pripadnike srpskih i američkih specijalnih snaga na zajedničkoj vežbi i pripremama za antiterorističke operacije. Zajedno povećavamo profesionalizam, činimo Srbiju bezbednom i učimo jedni od drugih", napisao je Skot na Tviteru.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva