:

:

TV Most

clock

Mart 13, 2018   12:05

0

181

Stefanović: Prošle godine 12 presuda za pranje novca


Stefanović je odgovarajući na kritike poslanika SRS Miljana Damjanovića da je 2012. i 2014.godine obećao hapšenje Dragana Đilasa i to nije učinio kazao da vlast SNS jedina i sme da pominje tajkune poput Miroslava Miškovića, Bogićevića, kao i sve one "koji su opljačkali Razvojnu banku".


"Mi smo imali hrabrosti da ih pomenemo i privedemo pravdi i da danas pravosudni organi odlučuju da li su oni krivi ili nisu, ali i da razotrkijemo sve ono što je rađeno na štetu građana Srbije. Mislim da je to ono što građani jako dobro znaju", rekao je Stefanović.


 


Dodao je da se aktuelna vlast bori da se oni privedu pravdi, da im se zapleni imovina, a u prilog tome govori i 12 presuda za pranje novca, koliko ih je bilo u 2017.


 


Stefanović je istakao da svoj posao ministra unutrašnjih poslova obavlja u skladu sa zakonom, te da se hapšenja vrše po zakonu, na zahtev tužilaštva i u skladu sa dokazima koji su obezbeđeni za taj proces.


 


Tokom današnje rasprave o amandmanima na Predlog zakona o strancima, opozicija je ponovo kritikovala što su poslanici SNS podneli preko 350 amandmana čime su, kako tvrde, poslanicima opozicije uskratili vreme za raspravu.


 


"Sama pomisao da predlažete nešto protiv svoje vlade i znate da će to vaša vlada da odbije, pa onda to povučete pre nego što se glasa, je jedan mali, neću da kažem cirkus, ali neobičan događaj", rekao je Živković.


 


Ministar Stefanović kaže da vlada nije odbila amandmane jer, kako tvrdi opozicija, nemaju smisla, već zato što set različitih zakona regulišu pravo stranih investitora i načine kako oni mogu da poboljšaju investicije u Srbiji.


 


Inače, jedan od amandmana SNS kaže da stranim investitorima treba omogućiti brže dobijanje dokumenata.


 


"Mi smo potpuno saglasni sa suštinom ovih amandmana, i to kažem kao ovlašćeni predstavnik vlade, samo što smatramo da semantički ili na nekim različitim mestima možemo da ih drugačije formulišemo", rekao je Stefanović.


 


Odgovarajući opoziciji na kritike da ne mogu da govore u parlamentu, potpredsednik skupštine Veroljub Arsić je rekao da se ovih dana naslušao "njihovih žalopojki o tome kako ih neko sprečava da govori".


 


"Niko ih ne sprečava, samo u okviru onog vremena koje im pripada. Oni hoće da nas (većinu) spreče da govorimo", rekao je Arsić, primetivši da bi možda neka imena "trebalo staviti u amandmane Ustava kako bi njihov mandat bio zagarantovan".


 


Jer, kako je ocenio, "bez njih će biti jako dosadno ovde u Narodnoj skupštini", zbog čega je predložio da se možda razmisli o tome da se smanji cenzus na jedan, jedan i po, dva procenta...


 


"Ne znam, valjda će im to biti dovoljno da uđu u parlament", rekao je Arsić.


 


Poslanici su se javljali i po povredi Poslovnika o radu, a u jednom trenutku predsedavajući Vladimir Marinković, kome je poslanik SRS Nemanja Šarović prigovorio da ima "dvostruke aršine" za vlast i opoziciju, odredio je dvominutnu pauzu jer, kako je rekao, nije moglo da se radi. Skupština i dalje raspravlja o amandmanima na Predlog zakona o strancima.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva