:

:

TV Most

clock

Februar 14, 2018   12:05

0

177

Stefanović: Nedelje prošle do prve razmene informacija


Nebojša Stefanović je, povodom tvrdnji kosovskog ministra pravde Abeljarda Tahirija da Srbija ne sarađuje sa kosovskim vlastima u slučaju ubistva Ivanovića, rekao da su tek u petak stigli prvi nalazi.


"Mi smo tek u petak, koliko sam ja obavešten, dobili prve nalaze, prve forenzičke, balističke i obdukcione izveštaje, a faktički je prošlo mesec dana. Postavlja se sada pitanje – ako želite da ozbiljno sarađujete u vezi tako teškog terorističkog krivičnog dela ubistva, da li je potrebno da prođe mesec da vi prvi put podelite neke informacije", rekao je Stefanović novinarima.


Što se tiče Srbije, u njenom je najvećem interesu da se ubice pronađu što pre, ističe Stefanović, koji smatra da Tahirijeva izjava ne stoji.


"Od trenutka kada su rekli da su spremni da sarađuju i razmenjuju informacije, prošle su nedelje do prve konkretne razmene informacija. Da li to doprinosi bržem pronalasku ili daje neku priliku da onaj ko je izvršilac dela ima dovoljno vremena da uradi sve što smatra da treba da uradi da pokuša da izbegne pravdu", zapitao je ministar policije.


Prema njegovim rečima, nadležni organi Srbije apsolutno žele da sarađuju i takođe žele da policijski timovi odu da razgovaraju sa kolegama u Prištinu, pod okriljem Euleksa.


Tužilaštvo vodi istragu u tom slučaju, ukazuje Stefanović i dodaje da će se postupati prema nalogu Tužilaštva, ali i da je srpska policija spremna da da svoj doprinos, učini sve što je potrebno, te da pruži svaku informaciju koju država može, da bi se ubice uhvatile.


"Koliko sam upoznat, Ministarstvo pravde će dati informacije kojima mi raspolažemo, sve što je relevantno, da se pomogne u rešavanju tog slučaja, ali kooperacija mora pre svega doći od onih koji na terenu mogu da kontrolišu situaciju, a to su pre svega prištinske vlasti", zaključuje Stefanović.


Slučaj ubijene pevačice polako dobija epilog


Ministar je rekao i da slučaj ubistva pevačice Jelene Marjanović polako dobija svoj epilog i da će moći da se ide na suđenje, koje će doneti pravdu.


"Što se tog slučaja tiče, policija je svoj deo posla uradila i mi sprovodimo sve što je potrebno, po zahtevima Višeg tužioca u Beogradu. Da li će biti novih osumnjičenih za različita dela vezana za ovaj slučaj, ne mogu to da vam kažem, o tome će odlučiti Tužilaštvo, kada sagleda sve dokaze", rekao je Stefanović novinarima.


Važno je, naglašava ministar, da građani shvate da je to bio vrlo kompleksan slučaj, da zna da je "ljudima delovalo da je trajalo dugo", ali naglašava da bi mnogo opasnije bilo da se "radilo na brzinu" i da na kraju, "zbog nedovoljno dobro prikupljenih dokaza, dobijemo oslobađajuću presudu".


"Onda to svakako nije pravda za ubijenu Jelenu, koja je zaslužila u najmanju ruku, posle tako mučnog ubistva da dobije neki vid pravde, ona i ljudi iz njene porodice, da se vidi da su oni koji su počinili ubistvo dobili zaslužene kazne", rekao je Stefanović.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva