:

:

TV Most

clock

Septembar 11, 2017   12:05

0

176

Stefanović: Jača saradnja sa Kinom u oblasti bezbednosti

Nebojša Stefanović je rekao novinarima u Palati "Srbija" da je sa Mengom razgovarao o važnim pitanjima - borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma, i kako iskoristiti nove i savremene tehnologije kako bi bili efikasniji u ovoj borbi.

Ministar policije je rekao da je MUP započeo saradnju sa kineskom kompanijom "Huavej" i da ćemo kroz sistem kamera imati bolju kontrolu saobraćaja i efikasnije sprečavanje krivičnih dela.

Stefanović kaže da je bilo reči o saradnji u suprostavljanju terorizmu i estremizmu.

Zahvalio je Mengu na ponudi da kineski instruktori dođu u Srbiji, kao i da naši ljudi idu u Kinu na obuku.

"Zahvalni smo Kini na principijelnom stavu da ne priznaju jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova. Taj stav je i danas potvrđen", naveo je Stefanović.

Meng je rekao da su dogovorili na sastanku da će Srbija i Kina preuzeti jake mere u suzbijanju organizovanog i prekograničnog kriminala.

"Takođe, spremni smo da pružamo još više olakšice za razmenu naših građana. Terorizam je neprijatelj celom svetu i zajedno ćemo se suprotstaviti terorizmu", naveo je Meng.

Istakao je da će u okviru strateškog partnerstva Srije i Kine organi sprovođenja zakona i bezbednosti dve zemlje dalje jačati međusobnu saradnju.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva