:

:

TV Most

clock

Novembar 15, 2017   12:05

0

175

Stefanović: Izetbegović bez sumnje želi nezavisno Kosovo


"Po meni, suština nije izmenjena, a da li je semantika drugačija, potpuno je svejedno. Ja sam video iz njegove izjave, iz ponovljene izjave, te iz njegove izjave o njegovoj izjavi, da on ima želju da KiM bude nezavisno. Dakle, on kaže – nisam rekao da, nego nadam se da da. Nijednog trenutka se ne dovodi u sumnju da on želi da Kosovo bude nezavisno", rekao je Stefanović novinarima.



Prema njegovim rečima, do tada zaista nije čuo da je Izetbegović to rekao na takav način, "veoma direktno, i to u kapacitetu člana Predsedništva BiH", pogotovo, smatra Stefanović, imajući u vidu složenost odnosa u samoj BiH, dobru komunikaciju između BiH i Srbije u prethodnom periodu, te napore obe zemlje da se održi svaka moguća dobrosusedska saradnja, investicije i dobri odnosi između dva naroda.



"Prosto, ta izjava bila je korak u potpuno suprotnom pravcu i zbog toga je očigledno i takva reakcija naše zemlje. Mi reagujemo u želji da očuvamo stabilnost. Niti ste videli neku našu ishitrenu reakciju, niti smo koristili neke teške reči, niti smo posegli za nečim sličnim. Vrlo, rekao bih, ozbiljna i odmerena reakcija Srbije, koja samo upozorava da ovo ne vodi u dobrom pravcu", rekao je ministar policije.



Kaže i da zvaničnici Srbije nisu reagovali na izjavu "nekog opozicionog političara, ili nekog ko ne nosi takvu vrstu odgovornosti", već na izjavu predstavnika vlasti, člana Predsedništva - najvišeg predstavnika bošnjačkog naroda, koji je "jedan nezaobilazni faktor u političkom životu BiH".



"I mi reagujemo na nekoga ko hoće da ima odnose sa Republikpom Srbijom. Neko ko kaže da hoće najbolje odnose, na kraju krajeva, neko ko svojom izjavom komplikuje odnose i u svojoj zemlji i između naše dve zemlje", rekao je Stefanović.



"Srbija će umeti da odgovori na sve bezbednosne izazove"



Svako ko misli da može nekim ofanzivnijim obaveštajnim delovanjem da naruši našu stabilnost i bezbednost, bolje da o tome dva puta razmisli pre nego što preduzme takve aktivnosti, izjavio je ministar Stefanović.



Kaže da će Srbija umeti da odgovori na sve izazove bezbednosnog tipa.



"Mi smo, jednostavno, kao bezbednosni aparat, željni da sačuvamo bezbednost, stabilnost i mir u našoj zemlji. Nas samo to zanima i samo ćemo tome biti posvećeni", rekao je Stefanović novinarima, upitan da objasni raniju izjavu da su strane službe pojačale delovanja usmerena ka Srbiji i da će te aktivnosti biti još intenzivnije.



"Dakle, mi smo svesni svega što se dešava, ne samo u našoj zemlji, nego i u našem okruženju, ozbiljna smo zemlja koja sve tretira sa posebnom dužnom pažnjom", rekao je Stefanović. 



 

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva