:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

April 20, 2018   12:05

0

185

Stefanović: Bez okupljanja u Hrtkovcima


Više političkih organizacija je najavilo moguće skupove u Hrtkovcima, a država Srbija neće dozvoliti ugrožavanje javnog reda i mira i bilo kakvih sloboda građana, rekao je ministar Nebojša Stefanović odgovarajući na pitanje Tanjuga da li će MUP dozvoliti održavanje političkih skupova u tom mestu.



"Što se nas tiče, građani mogu da budu potpuno mirni i spokojni, a politički skupovi mogu da se manifestuju u Skupštini i neka tamo, na zakonom predviđen način, narodni poslanici sučeljavaju svoja mišljenja", rekao je ministar.



Stefanović je poručio da neće dozvoliti da se to dešava na ulici.



Lider radikala Vojislav Šešelj je juče na konferenciji za medije ponovio da je Srpska radikalna stranka ponosna na svoj miting od 6. maja 1992. godine i najavio da će ponovo u "srpskim Hrtkovcima" održati miting na Đurđevdan.



Liga socijaldemokrata Vojvodine i Demokratska stranka najavile su zatim da će na isti dan u Hrtkovcima održati kontramiting, ukoliko MUP ne zabrani okupljanje radikala.



Ministar je izjavio da Tužilaštvo nastavlja istragu u svim pojedinostima koje se tiču slučaja "Savamala".



"Mi smo odgovorili na pitanja Tužilaštva, podneli smo krivične prijave protiv onih u policiji za koje je tužilaštvo utvrdilo da su imali propuste u radu.", reko je Stefanović odgovarajući na pitanje novinara sa kakvim podacima policija raspolaže posle dve godine od rušenja u Hercegovačkoj ulici.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva