:

:

TV Most

clock

Januar 11, 2018   12:05

0

232

Stefana Miladinović predsednica Foruma žena GO SPS


Predsednik socijalista Ivica Dačić istakao je tim povodom da se oduvek zalagao za izjednačavanje muškaraca i žena, odnosno za rešenje kojim bi se ženama i muškarcima sa istom školskom spremom za isti posao grantovale jednake plate.



Dačić je istakao je da SPS i ranije vodila računa o zastupljenosti žena na mestima na koji se donose važne odluke.



Ne zaboravimo da je prva žena gradonačelnik Beograda, Slobodanka Gruden, potekla upravo iz redova Socijalističke partije Srbije", rekao je Dačić.



Naveo je da, kada na Islandu može da bude donet zakon o zabrani nejednakih plata muškaraca i žena, on očekuje da posle, kako je rekao, njegovog višegodišnjeg zalaganja Forum žena SPS može to da predloži da se to dogodi i kod nas.



Potpredsednik stranke Aleksandar Antić naglasio je da je zadatak i dužnost svakog socijaliste i njega lično da pokaže Beogradu koliko jake, mudre i uporne žene Socijalistička partija ima u svojim redovima.



"Upravo iz tih razloga ponosno se zalažemo da naše drugarice budu nosioci najodgovornijih poslova i na taj način zajednički nastavimo da unapređujemo socijalnu politiku prema Beograđanima i sprovodimo našu viziju za prosperitetan i moderan grad", rekao je Antić.



A predsednik beogradskog odbora SPS-a, Nikola Nikodijević iskoristio je ovu priliku da istakne da žene treba da budu nosioci i kreatori politike, a ne samo podrška jer niko, kako je rekao, ne može da bolje zastupa interese žena od njih samih.



Novoizabrana predsednica Stefana Miladinović zahvalila se na ukazanom poverenju, pre svega aktivistkinjama ali i svojim drugovima, koji su, kako je rekla, "potpuno svesni položaja žene u svim sferama našeg društva".



"Socijalistička partija Srbije je ozbiljna politička organizacija koja je spremna da preuzme odgovornost za sprovođenje ključnih političkih reformi koji će ključno doprineti da naš grad bude lepše mesto za život svih naših sugrađana i sugrađaniki", istakla je Miladinovićeva, saopšteno je iz Gradskog odbora SPS-a.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva