:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Septembar 30, 2015   12:05

0

121

Statut ZSO do 25.decembra

"ÄŒinjenica da se ništa nije dogodilo od 25. avgusta, da Priština nije ništa uradila, ne ide u prilog dobroj nameri, odnosno stavu o dobroj nameri Prištine. Mislim da bi morali da budu agilniji, kao što smo mi agilni u sporovođenju onih delova sporazuma koji nam se nužno ne dopadaju", rekao je Đurić novinarima na 5. Bezbednosnom forumu u Beogradu.

On je dodao da je jako važno da se "osim papira", međusobno šalju i pozitivne političke poruke "jedni drugima, i jedni o drugima", bez obzira na razlike.

"Jučerašnje reči gospodina (Dejvida) Mekalistera, koji je rekao da 25.decembar predstavlja krajnji rok za usvajanje Statuta ZSO, treba da obavežu i Prištinu i sve nas koji radimo u tom procesu. Moramo što pre našim ljudima da omogućimo ono što je glavni rezultat Briselskog sporazuma", istakao je Đurić.

Ipak, kaže da je Srbija svesna da u Prištini nisu oduševljeni ZSO.

"Mislim da nema nikakvog smisla, ni razloga da se Albanci na KIM zastrašuju od neodgovornih političara, jer to što će Srbi imati nešto viša prava, nešto veće šanse da opstanu, ne znači da će bilo kome biti lošije", ocenio je direktor Kancelarije za KIM.

Kako je rekao, nikome neće biti gore zbog uspotavljanja ZSO, Srbima treba da bude mnogo bolje nego što im je danas, a treba da bude bolje i Albancima jer će to značiti stabilnije i normlanije odnose sa Srbima.

"Mi moramo da negujemo dobre odnose sa Albancima da bi naš narod opstao. Zbog toga su opasne one političke opcije i one političke trvdnje koje govore o tome da je ZSO opasna za Albance", zaključio je Đurić.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva