:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

April 26, 2018   12:05

0

194

Stanovi za izbeglice u Sevojnu


U stanove u novoj zgradi do kraja godine trebalo bi da se useli 20 porodica izbeglih iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. U 12 mesta u Srbiji nalaze se gradilišta, gde se ukupno dodeljuje 661 stambeno rešenje-stan, kuća ili građevinski materijal vrednosti 13 miliona evra.



"Očekujem da ćemo ove godine zatvoriti mnoga započeta gradilišta i da će krajnji korisnici dobiti dugo očekivani krov nad glavom. Ovo me jako raduje jer pokazuje da Srbija nikada ne zaboravlja one koji joj se obrate za pomoć", kaže Ivica Dačić, predsednik Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglice i ministar spoljnih poslova.



Na teritoriji Užica, među ukupnim brojem stanovnika u jednom trenutku bilo je 10 odsto izbeglih i interno raseljenih lica.



"Oko 2.300 ovih ljudi koji su izgubili status aktivnih izbeglih lica rešilo je da zasnuje dom u našem gradu. Hvala im na tome i oni su naši dragi sugrađani", kaže Tihomir Petković, gradonačelnik Užica.



Gradnjom ovih i još 10 dodatnih stanova do kraj godine Užice će, kako je najavljeno, rešiti stambeni problem izbeglih i interno raseljenih lica na svojoj teritoriji.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva