:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Mart 13, 2018   12:05

0

114

Stanković: Vlada će razmotriti sve zahteve Preševa


Zoran Stanković je sagovornicima obećao da će Vlada Srbije razmotriti sve zahteve opštine Preševo i pomoći u rešavanju problema.


Stanković je naveo da očekuje raspodelu budžeta službe koordinacionog tela koji će iznositi oko milion evra.


"Razgovarali smo o problem udžbenika koje treba obezbediti za narednu školsku godinu. U razgovorima koji su obavljeni u Ministarstvu prosvete između predstavnika Nacionalnog saveeta Albanaca, dogovoreno je da u najskorije vreme Savet predloži udžbenike za prevod za početak naredne godine", rekao je Stanković u Preševu.


Kako je naveo, potrebno je uraditi jedan veoma obiman administrativni deo za zahteve opštine Preševo ali do sutra čekaju da opština predaje sve zahteve koordinacionom telu Vlade Republike Srbije.


Nadamo se, kazao je, da ćemo do sutra dobiti sve te zahteve i da će to biti jedna dobra osnova za obezbeđenje sredstava za funksionisanje drugih sistema u opštini Preševo.


"Nadamo se da će i ove godine sredstva Koordinacionog tela iznositi isto oko milion evra i da će to pomoći lokalnoj samoupravu. Razgovarali smo i vezano za otvaranje sudske jedinice u Preševu i otvaranje graničnog prelaza u Miratovac. Očekujemo da će obe države obezbediti uslove da taj granični prelaz sa Makedonijom bude otvoren", dodao je Stanković.


Opština Preševo ima novu vlast od decembarskih izbora i nakon dužeg vremena u Skupštini opštine zastupljena je i koalicija srpskih partija "Aleksandar Vučić - za Srbiju jedinstveno", koja je prešla cenzus i osvojila dva odbornička mandata.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva