:

:

TV Most

Foto: mc.rs

clock

Maj 10, 2015   12:05

0

114

Stanković: Mirno na jugu Srbije

"Mi smo na terenu od trenutka kada je izbio sukob u Makedoniji i neprekidno pratimo situaciju. Nema naznaka da je Srbija ugrožena i nema razloga za zabrinutost građana Srbije", kaže se u saopštenju koje prenosi agencija Beta.

Prema njegovim rečima, predstavnici Koordinacionog tela su u stalnom kontaktu sa nadležnim državnim organima, Vladom, ministrima i sa lokalnim vlastima u Preševu, Bujanovcu i Medveđi.

Predsednik Koordinacionog tela je istakao da nadležni državni organi situaciju prate iz minuta u minut, a u Preševu su u pripravnosti sve službe.

Stanković je dodao da nema većeg broja vozila iz pravca Makedonije koja bi želela da uđu u Srbiju, kao i da su u toku jučerašnjeg dana građani Makedonije prelazili granicu odlazeći kod svojih rođaka u Preševo.

"Do ovog momenta nijedno lice nije prijavljeno kao izbeglica sa teritorije Makedonije", izjavio je Stanković.

Stanković je dodao i da se prati situaciju sa srpskim stanovištvom u Makedoniji, objašnjavajući da je ambasada Srbije sa njima u neprekidnom kontaktu, kao i da za sada nije bilo izveštaja o njihovoj ugroženosti.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kazao je sinoć da u Kumanovu ima 4.695 Srba i da je nekoliko srpskih porodica izbeglo na teritoriju Srbije, kao i 397 Albanaca. Dodao je da se uskoro očekuje njihov povratak u Makedoniju. Srpske snage bezbednosti pojačale su snage u zoni ka Makedoniji.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva