:

:

TV Most

clock

Novembar 24, 2017   12:05

0

239

Stanković: Država odobrila Metinu posetu Medvedji


"Predsednik Albanije dolazi u privatnu posetu o kojoj su obavešteni i koji su je odobrili državni organi. Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić i ja ćemo ga sačekati na administrativnom prelazu na Mutivodama", kazao je za "Blic" predsednik Koordinacionog tela Zoran Stanković za Preševo, Bujanovac i Medveđu.



Navodi se da je u pisanoj izjavi Stanković naveo da je od pomoćnice predsednika opštine Medveđa Ljeme Đeme obavešten da je Meta zatražio neformalni razgovor samo sa albanskim i srpskim odbornicima u Medveđi, "u cilju pokazivanja da Srbi i Albanci mogu da žive u zajedništvu".


"Blic" navodi da je od Đeme Stanković takođe saznao da se tokom boravka albanskog predsednika u Medveđi 26. i 27. novembra ne očekuje organizovani dolazak Alabanca iz Preševa i Bujanovca, "niti sa bilo koje strane".



List navodi da, prema potvrđenim informacijama, Meta stiže u nedelju i biće smešten u hotelu "Gejzer" u Sijarinskoj Banji, a narednog dana će obaviti razgovore sa zvaničnicima Medveđe.



Predsednik Opštine Nebojša Arsić kazao je za "Blic" da Srbi i Albanci vekovima u Medveđi žive u slozi.



"Predstavnici albanske nacionalne zajednice su od početka višestranačkog sistema u vlasti i dele odgovornost sa Srbima. I Albanci su zaposleni u svim državnim i lokalnim ustanovama i institucijama", rekao je Arsić.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva