:

:

TV Most

Foto: serbia.travel

clock

Februar 14, 2015   12:05

0

191

Štandu Srbije prva nagrada na sajmu turizma

Najtraženiji promotivni materijal naše zemlje na ovom sajmu bila je brošura "52 vikenda u Srbiji" koju je Turistička organizacija Srbije (84, TOS) pripremila na bugarskom jeziku.

Kako je saopšteno iz TOS-a, na zvaničnoj dodeli nagrada za najuspešnije predstavljanje na ovom sajnu, štand Srbije, koji je bio izuzetno posećen, dobio je prvu nagradu kao najlepši štand u konkurenciji 250 izlagača.

Svoju ponudu su na ovoj manifestaciji posetiocima predstavile turističke organizacije Vojvodine, Beograda, Novog Sada, Pirota, Babušnice, Knjaževca, Bele Palanke, Sokobanje, Niša, Dimitrovgrada, Specijalna bolnica za rehabilitaciju Prolom banja, hoteli Galleria, Zlatiborska noć, Falkensteiner Stara Planina i Beograd, Lazar Lux, Belgrade City Hotel, MK Mountain Resort i turističke agencije BS Tours, Kondor-Tis Travel agency i Omniturs.

Štand Srbije na ovom sajmu posetila je i ministarka turizma Bugarske Nikolina Angelkova, koja se posle protokolarnog vremena, zadržala u razgovoru sa ambasadorom srbije u Sofiji Vladimirom Churgusom i predstavnicima turističke privrede Srbije.

Ovom prilikom Angelkova je najavila konferenciju o turizmu na ministarskom nivou, koja bi trebalo da se održi u junu ove godine, a koju je bi, kako se očekuje, trebalo da otvori Taleb Rifai, generalni sekretar Svetske turističke organizacije, koji je, po rečima bugarske ministarke, istakao da vidi poseban potencijal u razvoju saradnje srpskog i bugarskog turizma.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva