:

:

TV Most

clock

Novembar 03, 2017   12:05

0

196

Stabilno poslovanje "Agrokorovih" preduzeća u Srbiji

Žarko Malinović rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a da je, kada je u pitanju poslovanje Agrokorovih preduzeća u Srbiji, situacija stabilna.

"Vlada Srbije nastavila je sa aktivnostima praćenja situacije i kreiranja ambijenta u kojem je nemoguće zloupotrebiti situaciju u preduzećima. Sve obaveze prema radnicima u Srbiji se izmiruju redovno i mi to pratimo", kaže Malinović.

Ističe da nema razloga za strah za radna mesta u Srbiji.

"Može doći do promene vlasništva, ali se radi o preduzećima koja su stabilna. 'Merkator' traži sada 150 radnika. Radi se o kvalitetnim preduzećima koja imaju stabilnu poslovnu klimu", napominje Malinović.

Kaže da situacija u Zagrebu mora da se prati i da će PKS i Vlada Srbije biti proaktivni kako bi doneli dobre odluke.

"'Agrokor' u ovakvom stanju je nemoguće sačuvati i očekujem da će doći do njegovog usitnjavanja i prodaje imovine. Domaći investitori prepoznali su da ove kompanije imaju tržišni potencijal i bitno je da kupac bude neko kredibilan u poslu", smatra Žarko Malinović.

Kaže da ako dođe do stečaja "Agrokora" to ne bi bilo loše za Srbiju, jer bi tako akcije postale deo stečajne mase.

"Ukoliko ne dođe do nagodbe, do juna mora da se reši situacija", ističe Malinović.

Dodaje da je PKS u saradnji sa Vladom Srbije još u aprilu napravio sastanak sa dobavljačima "Merkatora" kako bi se uspostavila redovna transparentna komunikacija.

"Veliki dobavljači imaju jasan dogovor sa kompanijom, a mali dobavljači su nam na prvom mestu i pozivamo da se jave ako imaju problema", kaže Malinović.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva