TV Most - "Srpsko pero" Nataliji Trnavac iz Novog Beograda
Vesti
"Srpsko pero" Nataliji Trnavac iz Novog Beograda

15:15, 04.06.2018

|

Izvor: Tanjug

Književnu nagradu 33. Svesrpskog festivala mladih pisaca Jagodine "Srpsko pero 2018". dobila je književnica Natalija Trnavac iz Novog Beograda za priču "Naslov umesto šešira", saopštio je danas žiri festivala. Priča je na konkurs stigla pod šifrom "Lepa Kata".


Žiri je radio u sastavu: Ivan Lalović, književnik iz Beograda (predsednik) i pisci iz Jagodine Bajo Džaković i Milan Jakovljević.
Priča "Naslov umesto šešira", prema oceni žirija, bila je "najbolje književno ostvarenje" u konkurenciji od preko 150 pesama, priča, eseja i međužanrovskih ostvarenja, pristiglih na konkurs, od preko stotinu autora iz gotovo svih krajeva Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i Srba iz dijaspore", izjavio je Tanjugu Džaković.U obrazloženju žirija stoji da je "reč o autpoetičnoj priči postmodernističke orjentacije koja govori o problemima pisaca sa svojim likovima koji su, zapravo, srasli sa njima ali u jednom trenutku nenadano odlaze".Reč je o konkursu za pisce do 35 godina starosti, koji stvaraju na srpskom jeziku. Nagrada će Trnavčevoj biti uručena svečano na završnici festivala, od 20. do 22. junaNagrada se sastoji od novčanog iznosa, koji obezbeđuje Skupština grada, unikatne diplome i umetničke slike dar Muzeja naivne i marginalne umetnosti Jagodine.Na istoj svečanosti, po tradiciji, biće uručene nagrada "Zlatni orfej" za "savremeni pečat i trajno prisustvo u srpskoj kulturnoj baštini" jednom od najistaknutijih pisaca Srbije i piscu iz Pomoravskog okruga "Pomoravski orfej".
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design