:

:

TV Most

Foto: Foto VSS

clock

Avgust 17, 2018   11:12

0

213

Srpski padobranci na Svetskom vojnom takmičenju u Mađarskoj


Takmičari, zastavnik Radmila Đurić, potpukovnik Slobodan Jovanović, zastavnik prve klase Miroljub Janićijević, zastavnik Milan Svetozarević, zastavnik Ivan Mitić, vodnik Dejan Cvetković i major Nenad Stojiljković, će se u konkurenciji od 250 učesnika iz 38 država boriti u tri discipline – skok na cilj, pojedinačni figurativni skokovi i grupni likovi skokovi. Skokovi na cilj se izvode sa 1.100 metara, figurativni pojedinačni skokovi sa 2.200 metara, a figurativni grupni skokovi sa visine od 3.200 metara,navodi se u saopštenju.

Takmičenje se organizuje od strane Međunarodnog komiteta za vojni sport od 1964. godine. Pravo učešća imaju samo vojne reprezentacije, članice komiteta, a Vojska Srbije je ove godine poslala reprezentaciju deseti put na ovo prestižno takmičenje. Da je sam uspeh i učešće na takmičenju, govori činjenica da je pozvano preko 130 vojnih reprezentacija, a da je selektovano samo ovih 38 reprezentacija, među kojima je i Srbija.

Svetsko vojno prvenstvo je zvanično otvoreno 10. avgusta, a takmičarski dani su do 20. avgusta.

Po povratku sa ovog takmičenja, deo ekipe će iz „vojnog“ preći u „sportski“ vazduhoplovni svet, i nastupiti na 35. FAI Svetskom padobranskom prvenstvu u klasičnim disciplinama, koje će se održati od 24. do 31. avgusta u Montani u Bugarskoj. Srbiju će predstavljati Miroljub Janićijević, Dejan Cvetković i Siniša Mićić iz PEVS „Nebeske vidre“, zajedno sa Igorem Žmirićem i Slobodanom Terzićem iz Padobranskog kluba „Delta“ iz Beograda, navedeno je u saopštenju.


Izvor: TV Most,saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva