:

:

TV Most

clock

Maj 15, 2017   12:05

0

141

Srpske narodne igre na ulicama Pariza

Ansambl "Izvor" je juče nastupio u novootvorenom parku "Obale Sene", koji se proteže od trga Konkord do trga Bastilja, i predstavlja najveću pešačku zonu u samom centru grada, saopštio je Forum stranih kulturnih centara Pariza.

U jednočasovnom nastupu, predstavljene su narodne igre iz centralne i istočne Srbije a posebnu pažnju privukle su igre iz Banata, koje plene svojom interesantnom koreografijom i bogato ukrašenim narodnim nošnjama.

Tokom nedelju dana trajanja manifestacije, predstavljeno je više kulturnih programa, a ovogodišnji počasni gost bio je grad Stokholm, prestonica Švedske.

"Izvor" postoji od 2004. godine i okuplja oko 60 članova starosti od pet do 35 godina, uglavnom pripadnike druge i treće generacije naših doseljenika u Francuskoj. Od svog nastanka, nastupao je na najprestižnijim smotrama folklora u Francuskoj, Srbiji ali i u drugim zemljama Evrope.

Ovaj nastup realizovan je u saradnji sa FICEP-om, Forumom stranih kulturnih centara u Parizu, koji okuplja 54 strana kulturna centra.

FICEP je posvećen očuvanju i promociji kulturne raznolikosti i razvijanju međunarodne kulturne saradnje, navedeno je u saopštenju.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva