:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

April 05, 2015   12:05

0

185

Srpska omladina iz Hrvatske posetila dvor

Tokom trodnevne posete Srbiji, predviđeno je i da predstavnike srpske omladine iz Hrvatske primi predsednik Srbije Tomislav Nikolić, a planirana je i poseta zdanju Doma Narodne skupštine.

Princ Aleksandar Karađorđević rekao je da je njihova rezidencija uvek otvorena za sve Srbe koji žive u Hrvatskoj.

On je nakon prijema omladine iz Hrvatske rekao i da Vlada Srbije radi na uspostavljanju dobrih odnosa sa Hrvatskom.

"Naš cilj je da budemo član Evropske unije, kao Hrvatska, Slovenija i zemlje koje okružuju Srbiju", rekao je Karađorđević.

Prinzeca Katarina Karađorđević izjavila je da treba da postoji dobra saradnja u celom regionu.

"Nikada ne treba da budemo neprijatelji. Nema mesta za to. Ima mesta samo za ljubav", rekla je princeza i dodala da su ona i princ u svim zemljama bivše Jugoslavije uvek naišli na veliko gostoprimstvo.

Ispred Omladinske mreže Srba u Hrvatskoj Mirko Sužnjević rekao je Tanjugu da je ta organizacija okupila oko 40 ljudi iz cele Hrvatske, tačnije Zagreba, Korduna, Banije, Like, Slavonije i Dalmacije koji su došli u Srbiju.

"Celo putovanje je osmišljeno da se mladi Srbi iz Hrvatske međusobno bolje upoznaju i bolje se povežu sa institucijama matične zemlje", rekao je Sužnjević.

Podršku za putovanje, kako je naveo, dala je Srpska pravoslavna crkva, Mitropolija Ljubljansko - Zagrebačka, zatim Ambasada Srbije u Zagrebu u saradnji sa srpskim organizacijama u Hrvatskoj.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva