:

:

TV Most

clock

Mart 17, 2018   13:53

0

196

Srpska lista: Zločinci nas nisu uplašili


"Kao narod na današnji dan imamo obavezu da sećajući se nevino stradalih i zahtevajući da se ovaj zločin rasvetli, a organizatori kazne, ne dozvolimo da nam se ovako nešto ikada više ponovi. Iako je nekažnjavanje zločina nad Srbima postala praksa i međunarodnih i lokalnih sudova, moramo istrajati u borbi za pravdu jer je ona spora ali dostižna", objavila je Srpska lista na svom sajtu.




Lista je podsetila da se pre 14 godina na prostoru KiM desilo strašno etničko čišćenje u kome je stradalo 35 srpskih manastira i crkava, više od 800 porodičnih domova, etnički je od Srba očišćeno šest gradova i devet sela, a osam Srba ubijeno.




Do danas nema sudskog epiloga kako bi organizatori tog orkestriranog zločina odgovarali za svoja zlodela, ističe se i ukazuje na to da je od 2004. godine povratak Srba na niskom nivou i skoro neprimetan.



"Nakon svih strašnih zločina koji su se desili srpskom narodu pred očima međunarodnih mirovnih snaga od njihovog dolaska na Kosovo i Metohiju pogrom je nažalost uspeo da protera više hiljada Srba i pošalje poruku da za Srbe neće biti mesta na Kosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju Srpske liste, uz ocenu da je tužno što je ostvarena namera onih koji su organizovali pogrom.




 


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva