:

:

TV Most

clock

Novembar 14, 2017   13:20

0

213

Srpska lista zamrzava komunikaciju s Tačijem


U pismu koje je Srpska lista uputila Hašimu Tačiju ističe da je utvrđeno da je politika Hašima Tačija, u segmentu koji se odnosi na položaj Srba na KiM, antiustavna, antipravna i na štetu srpskog naroda.



Istaknuto je da je Srpska lista ubedljivo najsnažnija politička organizacija Srba na Kosovu i Metohiji i najodgovornija za zaštitu prava i interesa srpskog naroda.



"Rezultati koje smo ostvarili na parlamentarnim i lokalnim izborima daju nam pravo i legitimitet da preduzimamo sve dostupne demokratske korake kako bi naša politička misija bila ispunjena", navedeno je u pismu.



Srpska lista protestuje zbog Tačijeve odgovornosti za loš položaj Srba na Kim, zbog činjenice da kao potpisnik Prvog briselskog sporazuma nije učinio ništa kako bi Zajednica srpskih opština bila uspostavljena u skladu sa potpisanim.



Navodi se da se Tači neprimereno i antipravno meša u političke poslove Srba na KiM i pokušava da ubaci njegove agente u srpski politički korpus.



Dodaje se da se u opštini parteš vrše najbrutalniji pritisci na pravosudni sistem i izborni proces. 



"Dde se posredstvom Vašeg saradnika Eljmija Rečice i nerasformiranih struktura ŠIK-a, ruši legitimno izabrani predstavnik Srpske liste, sa ciljem da se na čelo opštine dovede Vaš poslušnik, osuđeni silovatelj Nenad Cvetković", navodi se u pismu Srpske liste.



Kao razlozi za protest navode se i zanemarivanje ustavom definisanog položaja srpskog jezika, zbog antiustavnog diskriminisanja Srba i drugih nealbanaca u institucijama u Prištini, zbog obesmišljavanja rada Konsultativnog veća za zajednice, „čiji će rad srpski predstavnici bojkotovati dok god im se ne bude garantovala uloga koja im pripada u tom telu".



Ističe se i da Tači zanemaruje probleme i interese srpskog naroda.



"Naša komunikacija može biti obnovljena onoga trenutka kada prekinete sa političkom praksom koja srpski narod i Srpsku listu dovodi pred svršen čin i primorava nas na ovakve korake", zaključuje se u pismu Srpske liste.


Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva