:

:

TV Most

clock

Septembar 21, 2017   12:32

0

138

Srpska lista: Skandalozno ponašanje novinara RTK2

U nameri da unapredimo saradnju sa medijima Srpska lista je formirala i Kancelariju koja se time posebno bavi, ipak tendenciozno ponašanje ovih novinara nas je primoralo na reakciju kako bi zaštitili istinu od fabrikovanih laži, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Konkretno, Srpska lista je došla u posed materijala sa jučerašnjeg politički motivisanog okupljanja ispred privremenog organa opštine Vitina. Na samom protestu načinjen je snimak gde novinari televizije RTK2 sugerišu jednom od intervjuisanih protestanata kako da napadne Srpsku listu tako što mu drže papir sa koga on čita tekst koji u osnovi ima politički napad na Srpsku listu.

U saopštenju se dalje dodaje da je ovo skandalozno ponašanje onih koji moraju biti izvan bilo kakve politike i "zato zahtevamo da rukovodstvo RTK2 preuzme odgovornost i podnese ostavku zbog političkog delovanja svojih zaposlenih".

Takođe pozivamo i udruženja novinara da dignu glas protiv ovakvog neprofesionalnog ponašanja kojim se zloupotrebljava uloga novinara, koji bi trebali da informišu građane na istinit i objektivan način, a ne da vode kampanje nekim anonimusima, zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva