:

:

TV Most

Foto: TVMost

clock

Avgust 14, 2018   15:55

0

286

Srpska lista: Puna podrška politici predsednika Vučića


Ovi kvazi političari bi se očigledno radovali da sever KiM pripadne Prištini, rekao je Goran Rakić. On je pozvao opozicione političare Jeremića, Đilasa, Obradovića i njima slične da prekinu sa takvim sramnim ponašanjem jer se na ovaj način deklarišu na čijoj su strani i ko su im mentori. Ne napadajte ni one koji su na prošlim izborima dobili 90% podrške građana, Srpske liste koja se zajedno sa predsednikom Vučićem i direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem zalaže za pronalaženje rešenja za KiM, poručio je Rakić i pozvao ove političare da prekinu sa ovakvim ponašanjem, jer, kako je rekao, „Vi se igrate našim životima, a ne životima vaših porodica“.



Vanrednoj konferenciji za novinare Srpske liste  prisustvovali su i ministri u kosovskoj vladi Nenad Rikalo i Dalibor Jevtić, potpredsednik SL Igor Simić, gradonačelnici Zvečana, Gračanice i Leposavića Vučina Janković, Srđan Popović i Zoran Todić, poslanik u parlamentu Kosova Zoran Mojsilović.



Igor Simić je naveo da treba podržati ideju o razgraničenju: „Ukoliko postoji mogućnost da bude mira i u Gračanici i u Ranilugu i u Severnoj Mitrovici i svakoj drugoj opštini, svako od nas to treba da podrži”.



„Svakakve nebuloze slušamo od Hašima Tačija već dugo“, kaže Igor Simić odgovarajući na pitanje zašto Srpska lista nije održala vanrednu konferenciju za štampu nakon izjave predsednika Kosova o pripajanju Preševske doline Kosovu.



Što se tiče ubistva Olivera Ivanovića, Simić kaže da iako nisu organizovali konferenciju za novinare, da je Goran Rakić sat vremena nakon ubistva održao sastanak sa Kforom i Kosovskom policijom. Kaže da je Rakić pokušao da kontaktira porodicu Ivanovića ali da se oni nisu javljali. Podseća da ni nakon nekoliko drugih ubistava u ovom gradu Srpska lista nije organizovala pres konferenciju.



Dalibor Jevtić je rekao da za nas  koji živimo na ovim prostorima uvek je bila teško posebno gde su naši sunarodnici u manjini. “Svi smo se saglasili da pitanje Srba i Albanaca mora da se reši , mi i naša deca i oni koji misle ovde da žive”, kaže on.



“Naši zajednički interesi važniji su od interesa pojedinaca . Tu mislim na one koji se ovih dana oglašavaju kako neka pitanja treba da se reše kaže Jevtić. Ti isti danas i Jeremić i Đilas i Janković i Borko Stefanović koji je ranije odbijao  da razgovara sa predstavnicima  Srba sa Kosova i Metohije. Njima poručujemo da će nam najveću uslugu učiniti ako prestanu da se bave i komentarišu situaciju na Kosovu i Metohiji”, rekao je Jevtić. I dodao da postizanje trajnog mira iziskuje i bolne odluke.



“Ako ništa više barem 90 odsto Srba na Kosovu i Metohiji podržava sve ono što predsednik Vučić radi u okolnostima koje nisu lake. Vučić ima nedvismislenu podršku Srba sa Kosova i Metohije i ta podrška nije slučajna jer Vučić nijednom do sada nije u Briselu razgovarao i sa Albancima  a da nije pritom razgovarao sa Srbima sa Kosova i Metohije ili došao na Kosovo i Metohiju i sa ljudima razgovarao.  Politička hrabrost je ključna ali nema je svako”, poručuje  Jevtić.



Ovom prilikom istaknuta je nedvosmislena podrška politici koju vodi predsednik  Srbije Aleksandar Vučić.



 



 


Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva